Posted in մաթեմատիկա

3-4-2020

533

24:2=12

24:4=6

24:6=4

24:8=3

24:1=2 մն 4

24։12=2

24:14=1 մն 10

24:16=1 մն 8

24:18= 1մն 6

24:20=1մն 4

24:22= 1  մն 2

24:24=1

24:3=8

24:6=4

24:9=2մն 6

24:12=2

24:15=1մն 9

24:18=1մն 6

24:21=1մն 3

24:24=1

534

A) 12:1=12

12:2=6

12:3=4

12:4=3

12:5=2 մն 2

16:6=2մն 4

B) 3:3=1

4:3=1մն 1

5:3=1 մն 2

6:3=2

7:3=2մն1

8:3=2մն 2

552

1) 24:24=576 մմ  ք

2) 576:4=144մմ   ք

3) 144.3=432 մմ  ք

557

Ա) 15 կմ 620մ-8կմ 900մ= 14 կմ 1620կմ-8կմ 900մ= 6կմ 720կմ

120մ 45սմ-15մ 80սմ= 119մ 450սմ-15մ  80սմ= 104մ 370սմ

Բ) 24տ 300կգ -6տ 450կգ=23տ 1300կգ — 6տ 450կգ= 17տ 850 կգ

12ց 36կգ-8ց 46կգ=11ց 360կգ -8ց 46կգ= 3ց  314կգ

559 

480․22=105600 Կարեն

3500․25= 87500 Գոհար

5000․20= 100000 Հասմիկ

105600+87500+100000=293100

Կարենը ամենաբարձրը

Որովհետև հասմիկը օրավարձը ավելի է, քան՝ Գոհարինը։

Որովհերև ավելի 2 օր աշխատավարձ է 293100

560

222222

564

458

507

535

577

500

423

465

493

542

458

507

535

577

500

423

465

493

542

566

(5-4)-1=0

(0.1)=0

(5.5)-25=0

576

*Հավասար են։

*Հավասար են։

*Հավասար են։

*Այո։

*Սխալ է մեկ ամիսը 4 շաբաթ։

577

*212221

*992939

*443044

578

Ա) 247+153~250+150=400

468-72~470-70=400

189+197+112~190+200+110=500

348-153+220~350-150+220=420

Բ) 438+161~440+160=600

549-151~550-150=400

291+325+12~290+320+10=620

174+38-102 ~ 170+40-100=110

582

Ա) 230-150+120=200

740-160-110=470

310+220+180=710

Բ)260+260-120=400

585

Ա) 20.35=700  ADNE մակերեսը

Բ) (20.2)+(25.2)=90 ABCD պարագիծը

Գ) (25.2)+(35.2)=120 DCMN  պարագիծը

 

 

 

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s